Το λαδολέμονο, είναι ό,τι πιο εύκολο και πιο νόστιμο για ένα ψάρι. Η κλασσική αναλογία είναι 3 μέρη ελαιόλαδο ένα μέρος λεμόνι, λίγο αλάτι και πιπέρι, χτύπημα… και έτοιμο. Το δικό μου λαδολέμονο, το πείραξα και τις αναλογίες αλλά και προσθέτοντάς του μια σπιρτάδα με το σκόρδο, το τζίντζερ και την μουστάρδα. Η μουστάρδα δεν ”έβγαινε” έντονα, αφού έφτιαξα λαδολέμονο για έναν λόχο. Περισσότερο λεμονόλαδο το λες αφού και το τζίντζερ, spicy λεμόνι σου ”βγάζει”. Εμάς μας άρεσε πάντως σαν μια παραλλαγή του κλασικού. Το λευκό χρώμα στο λαδολέμονο προέκυψε από το (αλύπητο) χτύπημα με τα λεμόνια.
Την πέστροφα, αφού την καθάρισα και την έπλυνα, την αλατοπιπέρωσα, της έριξα λίγη ρίγανη, την γέμισα με ψίχα λεμονιού και λίγο μαϊντανό, την ράντισα με λίγο ελαιόλαδο, έριξα και ένα ποτήρι νερό στο ταψί και την έψησα, στους 180-200.
Πηγή: http://donkeyandthecarrot.blogspot.gr