Πέστροφα με “πειραγμένο” λαδολέμονο

 ΥΛΙΚΑ:
Για την  πέστροφα
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λάδι, ψίχα λεμονιού και λίγο μαϊντανό
Για το λαδολέμονο
3 μέρη λάδι
2 μέρη χυμό λεμονιού
1 λάιμ
 μια κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
1-2 σκελίδες σκόρδου (γιου ντισάιντ δατ)
λίγο τριμμένο τζίντζερ
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Όλα τα υλικά του λαδολέμονου μαζί στο μπίμπερ και χτύπημα μέχρι να γίνουν έτσι:

 

Το λαδολέμονο, είναι ό,τι πιο εύκολο και πιο νόστιμο για ένα ψάρι. Η κλασσική αναλογία είναι 3 μέρη ελαιόλαδο ένα μέρος λεμόνι, λίγο αλάτι και πιπέρι, χτύπημα… και έτοιμο. Το δικό μου λαδολέμονο, το πείραξα και τις αναλογίες αλλά και προσθέτοντάς του μια σπιρτάδα με το σκόρδο, το τζίντζερ και την μουστάρδα. Η μουστάρδα δεν ”έβγαινε” έντονα, αφού έφτιαξα λαδολέμονο για έναν λόχο. Περισσότερο λεμονόλαδο το λες αφού και το τζίντζερ, spicy λεμόνι σου ”βγάζει”. Εμάς μας άρεσε πάντως σαν μια παραλλαγή του κλασικού. Το λευκό χρώμα στο λαδολέμονο προέκυψε από το (αλύπητο) χτύπημα με τα λεμόνια.

Την πέστροφα, αφού την καθάρισα και την έπλυνα, την αλατοπιπέρωσα, της έριξα λίγη ρίγανη, την γέμισα με ψίχα λεμονιού και λίγο μαϊντανό, την ράντισα με λίγο ελαιόλαδο, έριξα και ένα ποτήρι νερό στο ταψί και την έψησα, στους 180-200.

Και όσο εκείνη ήταν στον φούρνο, έβαλα το μπρόκολο να βράζει (για λίγα λεπτά) και έφτιαξα το λεμονόλαδο… το ”πειραγμένο”  λαδολέμονο.
pestrofa

 Πηγή: http://donkeyandthecarrot.blogspot.gr

You may also like