3,5K
Υγιεινό, υπέροχα ευωδιαστό και καλοκαιρινό, αυτό το παγωμένο τσάι που μεταμορφώνεται με τα κατάλληλα συστατικά από κρύο ρόφημα σε ένα υπέροχο κοκτέιλ, θα κάνει τους καλεσμένους σας να χαρούν ακόμη περισσότερο γιατί θα είναι φτιαγμένο από τα χεράκι σας! Δείτε εδώ πως θα το φτιάξετε:
ΥΛΙΚΑ:
- 2/3 φλιτζανιού ξερό τσάι ιβίσκου ή karkady
- 1-1/2 λίτρο νερό, κατά προτίμηση εμφιαλωμένο
- 2 φλιτζάνια χυμό ροδάκινου
- 2-3 κουταλάκια γλυκού ξυσμένο φρέσκο τζίντζερ (προαιρετικά)
- 3-5 κουταλιές μέλι ή ζάχαρη
- 6-8 λεπτές φέτες λεμόνι
- 6-8 κλωνάρια φρέσκο δυόσμο
- παγάκια και παγωμένη σόδα (προαιρετικά)
- Τζίν ή Βότκα (προαιρετικά)
- Σε ανοξείδωτη κατσαρόλα βάλτε το νερό να βράσει.
- Μόλις πάρει βράση ρίξτε μέσα το αποξηραμένο τσάι ιβίσκου, ανακατέψτε και κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Αφήστε να μείνει μισή ώρα για να γίνει το τσάι.
- Σουρώστε σε κανάτα ή μπουκάλι, σκεπάστε και αφήστε το ποτό να κρυώσει τελείως. Διατηρήστε το στο ψυγείο.
- Όταν πρόκειται να το σερβίρετε ανακατέψτε το κρύο τσάι ιβίσκου με το χυμό του ροδάκινου και το φρέσκο τζίντζερ, αν το χρησιμοποιείτε.
- Βάλτε όση ζάχαρη θέλετε, και σερβίρετε σε μεγάλα ποτήρια.
- Προσθέστε ένα φετάκι λεμόνι και ένα κλωνάρι δυόσμο στο κάθε ποτήρι και συμπληρώστε με παγάκια και λίγη παγωμένη σόδα, αν θέλετε.
- Το ίδιο δροσιστικό ποτό γίνεται και κοκτέιλ, αν του προσθέσετε τζίν ή βότκα.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Θα βρείτε ξερό τσάι ιβίσκου στο ELIXIR (Ευριπίδου 41, τηλ. 210- 32 15 141) και σε άλλα καλά μαγαζιά που πουλάνε βότανα και καρυκεύματα.
Πηγή: www.gourmed.gr