Παγωτό super food, με goji berries & ροδόσταμο, χωρίς ζάχαρη, από την Σοφία Πιτσικάλη

Είναι ένα απ τα αγαπημένα μου παγωτά, το οποίο το έφτιαξα και σήμερα, μιας και είχα ακόμα στην κατάψυξη τον κάδο της παγωτομηχανής!
Είναι ένα παγωτό Super food !
Με μαστιχωτή υφή , εξαιτίας του σαλεπιού που περιέχει και super αντιοξειδωτικό λόγο των goji berries.
Κατά την γνώμη μου είναι ένα ανοιξιάτικο παγωτό, γιατί έχει υπέροχη γεύση τριαντάφυλλου .

Το συνοδεύω με μια πολύ αρωματική πάστα αμυγδάλου ( αμυγδαλόπαστα ).

Υλικά :
*για το παγωτό:
20 γρ. goji berries
3 κ.σ ροδόσταμο ( στα καλά μπαχαράδικα )200 γρ. φρέσκο γάλα με 2 % λιπαρά
3 κ.γλ. σαλέπι σε σκόνη ( στα καλά μπαχαράδικα )
2,5 κ.σ. στέβια κρυσταλλική με εριθρυτόλη ( αναλογία 1:6,5 με την ζάχαρη )
180 γρ. κεφίρ ή αριάνι
500 γρ. κρέμα γάλακτος με 17% λιπαρά.

*για την Αμυγδαλόπαστα:
100 γρ. αμύγδαλα ωμά
2-3 πυρήνες βερίκοκου
1 κ.γλ. εσάνς πικραμύγδαλου
50 σταγόνες υγρής στέβια
1,5 κ.σ. ροδόσταμο.

023Εκτέλεση:
Αρχικά βάζουμε τα goji berries να μουλιάσουν, για μία ώρα, μέσα σ’ ένα μικρό μπολ , μαζί με το ροδόσταμο.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το φρέσκο γάλα μαζί με το σαλέπι και την στέβια, ανακατεύουμε καλά με το σύρμα και ανάβουμε την φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα μας.

Στην συνέχεια αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το κεφίρ , ανακατεύουμε πολύ καλά, να ενωθούν όλα τα υλικά.

Όταν τα goji berries είναι έτοιμα, έχουν μαλακώσει δηλαδή, τα ρίχνουμε μέσα στο μούλτι μαζί με το ροδόσταμο και ένα φλιτζάνι του τσαγιού από το μείγμα του παγωτού.
Τα χτυπάμε καλά μέχρι να διαλυθούν τελείως.
Τα προσθέτουμε μέσα στο υπόλοιπο παγωτό και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα ώστε να ενωθούν με το μείγμα μας.

Το παγωτό είναι έτοιμο για να μπει στην παγωτομηχανή και να παγώσει .
Σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή θα χρησιμοποιήσουμε την παγωτομηχανή μας .
Αν δεν υπάρχει παγωτομηχανή θα βάλουμε το μείγμα μέσα σε ένα μεταλλικό μπολ με καπάκι και θα το τοποθετήσουμε στην κατάψυξη.
Μετά από μια ώρα θα δούμε πως έχει αρχίσει να παγώνει στις άκρες, με το σύρμα θα το αναμείξουμε καλά, το ίδιο κάνουμε και μετά από μισή ώρα, 3 φορές ακόμα , έτσι ώστε να περιορίσουμε τους κρυστάλλους που δημιουργούνται στο παγωτό .

11125095_10153208808842357_666296680_nΌταν παγώσει είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Κατά την διάρκεια που παγώνουμε το παγωτό,
ετοιμάζουμε την αμυγδαλόπαστα.

Μέσα στο μούλτι ρίχνουμε τα αμύγδαλα μαζί και τους πυρήνες του βερίκοκου, χτυπάμε καλά μέχρι να βγάλουν το έλαιο τους.
Προσθέτουμε την εσάνς πικραμύγδαλου και την υγρή στέβια, χτυπάμε πάλι μέχρι να ενωθούν όλα μαζί.
Τέλος προσθέτουμε και το ροδόσταμο, χτυπάμε πάλι και τότε είναι που το μείγμα θα σφίξει και θα γίνει εύπλαστο.

Το βάζουμε μέσα σ’ ένα μικρό μπολάκι και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει .
Του δίνουμε όποιο σχήμα θέλουμε.

Σερβίρουμε το παγωτό μας μαζί με μια ” πινελιά ” από αμυγδαλόπαστα, ο τέλειος συνδυασμός!

Παγωτό : Υδατάνθρακες : 7,65 γρ. / 100 γρ.
Λιπαρά : 10,23 γρ. / 100 γρ.

 

Αμυγδαλόπαστα : Υδατάνθρακες : 14 γρ. / 100 γρ.
Λιπαρά : 58 γρ. / 100 γρ.

Μην ξεχάσετε να μπείτε στο blog της Σοφίας Πιτσικάλη  Sofeto: Γεύσεις Υγείας

ΜΗΝ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ Η ΣΟΦΙΑ ΠΙΤΣΙΚΑΛΗ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΘΕΟΧΑΡΗ, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ “ASTRO MEETS GASTRO”

You may also like