ΥΛΙΚΑ:
φρέσκο κόλιανδρο 5 κλωνάρια με τις ρίζες τους
30 ml. ηλιέλαιο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
6 κ.γ. μίγμα μπαχαρικών Κινέζικο
500 γρ. πανσέτα κομμένη σε κύβους
400 ml συσκευασία ντομάτα ψιλοκομμένη
150 ml νερό βρασμένο
30 ml. σάλτσα σόγιας
3 κ.σ. σάλτσα ψαριού
30 γρ. ζάχαρη καστανή
1 λάιμ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Ψιλοκόβουμε τον κόλιανδρο, χωρίζοντας τις ρίζες από τους μίσχους και τα φύλλα.
Σε ένα βαθύ γουόκ ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο. Προσθέτουμε τις ρίζες κόλιανδρο και το μίγμα μπαχαρικών και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το χοιρινό και μαγειρεύουμε μέχρι το χοιρινό να είναι ψημένο και να έχει πάρει ένα καφέ χρώμα. Προσθέτουμε την ντομάτα και το καυτό νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Στην συνέχεια προσθέτουμε την σάλτσα σόγιας, την σάλτσα ψαριού και την ζάχαρη. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και σκεπάζουμε το τηγάνι. Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά και στην συνέχεια προσθέτουμε τα φύλλα και τους μίσχους κάλιανδρο. Στύβουμε το λάιμ πάνω στο φαγητό και σερβίρουμε.
Πηγή: cookbox.gr