ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό πανσέτες σε μερίδες
*Μαρινάδα:
1 φλ. τσαγιού κέτσαπ
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
2-3 σκόρδα σε φέτες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλάκια γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκια γλυκού κύμινο
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
λίγο τριμμένο κόλιανδρο
αλάτι, πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας. Πλένουμε το κρέας το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε την μαρινάδα και ανακατεύουμε καλά, να καλυφθούν όλες οι πανσέτες. Σκεπάζουμε με μεμβράνη τροφίμων και τοποθετούμε στο ψυγείο για 6 ώρες ή ακόμα καλύτερα ένα ολόκληρο βράδυ.
Όταν θέλουμε να τις ψήσουμε, απλώνουμε τις πανσέτες, σε ένα ταψί να είναι κοντά η μία με την άλλη, περιχύνουμε πάνω τους όλη την μαρινάδα. Ψήνουμε πάνω – κάτω αντίσταση στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά με 1 ώρα.
Συνοδεύουμε ή με πατάτες τηγανητές ή με σπυρωτό ρύζι.
***Είναι απαραίτητο να παραμείνει κάποιες ώρες στο ψυγείο το κρέας με την μαρινάδα γιατί έτσι θα μπορέσει να μαλακώσει με τις ουσίες της το κρέας και να του δώσει όλη την γεύση της. Η κέτσαπ είναι βασικό συστατικό, μην την αντικαταστήσετε με φρέσκια ντομάτα γιατί δεν θα δώσει το αποτέλεσμα που πρέπει.