Παραδοσιακά γεμιστά της γιαγιάς, με ρύζι

ΥΛΙΚΑ:

6 ώριμες και σφιχτές ντομάτες
6 πράσινες πιπεριές
2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μαϊντανός
12 κουταλιές της σούπας, κοφτές ρύζι
1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κύβος λαχανικών
αλάτι- πιπέρι
3 κομμένες πατάτες

gemista k-mag.gr 1ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

Κόβετε το “καπάκι” (από τη μεριά του κοτσανιού) από τις ντομάτες και τις πιπεριές και με ένα κουτάλι αδειάζετε το εσωτερικό από τις ντομάτες. Αφαιρείτε τους σπόρους από τις πιπεριές.
Ζεσταίνετε στο τηγάνι τα 2/3 από το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 6’-7’ μέχρι να μαραθούν. Κατόπιν ρίχνετε τo εσωτερικό από τις ντομάτες ψιλοκομμένο, το ρύζι, το μαϊντανό, τον κύβο και αλατοπίπερο. Ανακατεύετε για 2’-3’ σε μέτρια φωτιά.
Γεμίζετε τις ντομάτες και τις πιπεριές με το μείγμα του ρυζιού (όχι μέχρι πάνω) και τις σκεπάζετε με τα “καπάκια” τους. Τις τοποθετείτε σε ένα ταψί.
Συμπληρώνετε τα κενά με πατάτες, περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και λίγο νερό. Ψήνετε τα γεμιστά στους 180 °C για 1 ώρα.

Αξίζει τον κόπο, η “ταλαιπωρία”, γιατί το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό!

You may also like