Μία παραδοσιακή συνταγή τόσο αγαπημένη και ακόμα πιο νόστιμη!
Θα χρειαστείτε:
6 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
1/3 φλιτζάνι κριθαράκι
6 μεγάλοι κρόκοι αυγών
1 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο βρασμένο κοτόπουλο
1/4 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
αλάτι και μαύρο πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάλτε το ζωμό να πάρει μια βράση. Προσθέστε το κριθαράκι και αφήστε να βράσει μέχρι να μαλακώσει, 8- 9 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε τους κρόκους αυγών. Σταδιακά να το ανακατέψετε με 1 φλιτζάνι από το ζωμό ζεστό, για να μην αυγοκόψει.. Προσθέστε το μείγμα των αυγών στην κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μία μέση θερμοκρασία, και αφήστε το να βράσει, ανακατεύοντας, μέχρι να πήξει, 5 έως 7 λεπτά.
Προσθέστε το κοτόπουλο και το χυμό λεμονιού στην κατσαρόλα. Ρίξτε ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ¼ κουταλάκι πιπέρι.