Παραδοσιακός χαλβάς από τη θεία Καίτη

ΥΛΙΚΑ:
1 ποτήρι του νερού με ελαιόλαδο , αραβοσιτέλαιο και μια κουταλιά φυτικό βούτυρο
1 σακκουλάκι χοντρό σιμιγδάλι
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
1 ξυλάκι κανέλα και 4-5 γαρύφαλα
λίγες σταφίδες

simigdalenios xalvasΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας για 2 λεπτά τη ζάχαρη με το νερό και τα κανελογαρύφαλα.

Σε μεγάλη κατσαρόλα σωτάρουμε το σιμιγδάλι μέχρι να πάρει ένα ανοικτό καστανό χρώμα και προσθέτουμε τις σταφίδες. Κατεβάζουμε από τη φωτιά ρίχνουμε με προσοχή το σιρόπι και ξαναβάζουμε στη φωτιά.
Δεν τον αφήνουμε να γίνει πολύ πηχτός ο χυλός.
Τον μεταφέρουμε στη φόρμα όσο είναι ακόμη ζεστός και τον σκεπάζουμε με υγρή πετσέτα μέχρι να κρυώσει.Τον τοποθετούμε στην πιατέλα και κουκκίζουμε με κανέλα.

You may also like