ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό πατάτες με τη φλούδα τους
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
μερικές σταγόνες γούστερ σος
μερικές σταγόνες ταμπάσκο
2 κουτ. σούπας μαγιονέζα Maille fine
2 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
2 κουτ. σούπας ανάμεικτα φρέσκα μυρωδικά της αρεσκείας μας, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδου, τσακισμένη
1 μεγάλη φρέσκια πιπεριά Φλωρίνης, σε λεπτά φετάκια
το λευκό μέρος από 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και, αν χρειαστεί, τις βουτσίζουμε ώστε να απομακρύνουμε όλα τα χώματα. Βράζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό (τις βάζουμε από την αρχή, σε κρύο νερό), σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για περίπου 30-40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν. Τις ελέγχουμε τρυπώντας τες με ένα καλαμάκι για σουβλάκι ή με ένα λεπτό μαχαίρι – πρέπει να τις διαπερνά με ευκολία.
Τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα ταψάκι ή σε μια πιατέλα (δεν τις αδειάζουμε απότομα σε σουρωτήρι για να μην διαλυθούν) και μόλις κρυώσουν λίγο, ώστε να μπορούμε να τις πιάσουμε, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Αμέσως τις νοστιμίζουμε με το ελαιόλαδο, μερικές σταγόνες γούστερ σος και ταμπάσκο (αν θέλουμε).
Τρίβουμε ένα μεγάλο μπολ με τη σκελίδα σκόρδου και την πετάμε. Βάζουμε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι και τα μυρωδικά στο μπολ και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε τις πατάτες και τις «διπλώνουμε» μέσα στο ντρέσινγκ ώστε να πάει παντού. Προσθέτουμε την πιπεριά, το κρεμμυδάκι και αλατοπίπερο και κάνουμε ένα τελευταίο προσεκτικό ανακάτεμα.
Σερβίρουμε χλιαρή, σε θερμοκρασία δωματίου αλλά και δροσερή από το ψυγείο.
Πηγή: http://www.gastronomos.gr