Χρόνος παρασκευής: 1 ώρα και 20 λεπτά
[check_list]
- Θα χρειαστείτε ένα μύλο λαχανικών ή ένα χειροκίνητο πολτοποιητή
[/check_list]
ΥΛΙΚΑ : (6-8 μερίδες)
> 1 κιλό πατάτες με τη φλούδα τους, καλά πλυμένες
> 4-5 καρότα με τη φλούδα τους, καλά πλυμένα
> 1 ολόκληρο κεφάλι σκόρδο
> ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
> Χυμός από μισό λεμόνι
> 3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
> ½ φλιτζάνι γάλα πλήρες
> Αλάτι
> Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Τυλίγουμε τις πατάτες, τα καρότα και το κεφάλι σκόρδου σε αλουμινόχαρτο φτιάχνοντας πακετάκια. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα περίπου. Τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και τα ξεφλουδίζουμε. Τα περνάμε από το μύλο λαχανικών ή τα πολτοποιούμε με το ειδικό εργαλείο και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το γάλα ελαφριά ζεσταμένο, το αλάτι και το πιπέρι. Τέλος προσθέτουμε το ψιλοκομμένο θυμάρι. Θα συνοδεύσει άριστα ψητό κρέας, γαλοπούλα ή κοτόπουλο αλλά ακόμα και σολομό στον ατμό ή άλλα ψάρια.
Υ.Γ. Μην φοβηθείτε να χρησιμοποιήσετε όλο το κεφάλι του σκόρδου, γιατί ψημένο αποκτά μια γλυκιά γεύση και παράλληλα είναι εύπεπτο.
Υ.Γ.1 Μην ακολουθείτε πιστά καμία συνταγή- παρά μόνο αν σας κάνει κέφι-Βάλτε τη δική σας έμπνευση και τότε το γευστικό αποτέλεσμα είναι εξασφαλισμένο…