Πράσινες & κόκκινες γεμιστές πιπεριές

ΥΛΙΚΑ:
5 πιπεριές ( 2 πράσινες, και 3 μικρες κόκκινες καυτερές)
1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμυδιού ή μικρό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι κύμινο
1 κ. γλ.κόλιανδρο
1-2 κ. σ. tamari ή σάλτσα σόγιας
1 φλιτζάνι μαγειρεμένα quinoa
1/2 φλιτζάνι καλαμπόκι
1/2 φλιτζάνι μαύρα φασόλια
1 κ. γλ. μέλι
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο ​​κρεμμύδι
χυμό από 1 ζουμερό lime

για την κρέμα κάσιους:
1 φλιτζάνι ωμά ανάλατα κάσιους,τα οποία πρέπει αν έχουν μουλιάσει μερικές ώρες
1 σκελίδα σκόρδο
πιπεροντσίνο
1/4 φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 νερό
αλάτι, πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόβουμε στη μέση πιπεριές, αφαιρούμε τους σπόρους και νευρώσεις. Τοποθετούμε τις κομμένες πλευρές προς τα πάνω σε ένα ταψί και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ψήνουμε τις πιπεριές στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τρυφερές και ελαφρά μαυρισμένες.
IMG_0029-croppedΣε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε σκόρδο, κύμινο και κόλιανδρο και μαγειρεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να αρωματίσουν. Προσθέτουμε το tamari και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το κινόα, καλαμπόκι, μαύρα φασόλια, μέλι και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά για λίγα λεπτά ανακατεύοντας περιστασιακά. Το βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αν χρειάζεται καρυκεύματα.
*Για την κρέμα κάσιους: “Χτυπάμε” στο μπλέντερ όλα τα υλικά σε υψηλή ταχύτητα. Δοκιμάζουμε και αναλόγως προσθέτουμε περισσότερο νερό ή ελαιόλαδο.
Βάζουμε τη γέμιση στις πιπεριές και από πάνω προσθέτουμε την κρέμα.

Πηγή: εδώ

You may also like