Είναι πολύ συχνό φαινόμενο, όταν είσαι εργαζόμενη να ξεχνάς καιρό φαγητά στο ψυγείο, να μην έχεις χρόνο να το καθαρίσεις ή να κάνεις απόψυξη… Μερικές συμβουλές για το πως θα “διορθώσετε” την κατάσταση….
*για να το καθαρίσετε , χρησιμοποιείστε σφουγγαρι που έχετε βουτηξει σε διάλυμα ζεστού νερού και υγρου πιάτων
*για να το καθαρίσετε εσωτερικά, ρίξτε 2 κουταλιές σόδα σε ένα φλυτσάνι νερό. Τέλος περάστε με υγρό πανί
*εάν το ψυγείο σας χρειάζεται απόψυξη, μην παραλεόψετε να περάσετε την επιφάνεια της κατάψυξης με γλυκερίνη. Στην επόμενη απόψυξη δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου και ο πάγος θα γλυστράει.
* έαν θέλετε η απόψυξη να γίνει άμεσα, χρησιμοποιείστε ένα ψεκαστήρι για να ρίξετε ζεστό νερό πάνω στον πάγο.
* αν πρέπει να παραμείνει εκτός λειτουργίας για πολύ καιρό, καθαρίστε το και βάλτε μέσα ένα ποτήρι ξύδι, αφήνοντας την πόρτα ανοιχτή. Αν πρέπει να κλείσετε την πόρτα, περάστε με ένα σφουγγάρι που θα έχετε βουτήξει προηγουμένοως σε λευκό ξύδι, για να μην πιάσει μούχλα.
*να περνάτε μερικές φορές το λάστιχο του ψυγείου με βαζελίνη για να το διατηρείτε μαλακό και να μην σπάει
-όσον αφορά στις δυσσαρεστες μυρωδιές και πώς να τις αποφύγετε;
*για να μην μυρίζει το ψυγείο, βάλτε μέσα λίγο κάρβουνο τυλιγμένο σε δίχτυ
ή λεμόνι στο οποίο θα “καρφώσετε γαρίφαλα
ή ένα φλυτζανάκι με τα κατακάθια του καφέ
ήένα φακελάκι με το τσάι που φτιάξατε ή ένα μπολακι με μαγειρική σόδα
ή έναν φελλό
Τα ψυγεία στις φωτογραφίες είναι της εταιρίας SMEG και εισάγονται από την PETCO