Χρόνος παρασκευής : περίπου 1 ½ ώρα
[check_list]
- Θα χρειαστείτε μια μεγάλη κατσαρόλα και ένα τηγάνι./li>
[/check_list]
ΥΛΙΚΑ: ( Για 4-5 άτομα )
500 γρ. ρεβίθια μουλιασμένα και βρασμένα με ένα ολόκληρο κρεμμύδι και 2 φύλλα δάφνης
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο και 2 κ.σ. επιπλέον για το σοτάρισμα
Χυμός και ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι
400 γρ. γαρίδες αποφλοιωμένες
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοκομμένο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Ζεσταίνουμε στο τηγάνι 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά απ την κάθε πλευρά. Αφαιρούμε και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά. Σε μεγάλο και βαθύ μπολ τοποθετούμε τα ρεβίθια, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τις γαρίδες, το ελαιόλαδο, τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε γενναία. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε κατά προτίμηση να μαριναριστούν για μισή ώρα πριν σερβίρουμε.
Συνοδέψτε το με ένα λευκό κρασί από Ροδίτη και Μοσχοφίλερο.
Υ.Γ. Μην ακολουθείτε πιστά καμία συνταγή- παρά μόνο αν σας κάνει κέφι-Βάλτε τη δική σας έμπνευση και τότε το γευστικό αποτέλεσμα είναι εξασφαλισμένο…