Ριζότο με καλαμάρι

ΥΛΙΚΑ: (για 3-4 μερίδες)
-350 γρ. καλαμαράκια καθαρισμένα και κομμένα
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-3κ. σ. ελαιόλαδο
-ελάχιστο πιπεροντσινο
-250 γρ. κίτρινο ρύζι
-2-3 κ. σ. πάστα ντομάτας (1 τριγωνάκι πελτέ, σε χάρτινη συσκευασία)
-1 κ. σ.φρεσκο μαϊντανό
-αλατοπίπερο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για λίγα λεπτά, ρίχνετε τα καλαμαράκια και τηγανίζετε μέχρι να “βγάλουν” τα υγρά τους.Σβήνουμε τα καλαμαράκια με το ούζο. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Προσθέτετε 2 ποτήρια χλιαρό νερό και το ρύζι και αφήνετε να βράσουν όλα για 10 λεπτά. Ρίχνετε την πάστα ντομάτας, τον μαϊντανό και 1 ποτήρι ζεστό νερό ακόμα και τα αφήνετε στο τηγάνι για περίπου 5 λεπτά. Πριν τα σερβίρετε προσθέτετε το πινπεροντσίνο και αλατοπίπερο, σβήνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να “χυλώσουν”…

You may also like