Ριζότο με βασιλικό καβούρι, λεμονόχορτο και κρόκο Κοζάνης , από το Pasaji

Την προηγούμενη εβδομάδα είχα την “τύχη” (και δεν είναι τυχαία διαλεγμένα η λέξη) να επισκεφτώ το Pasaji, στη Στοά Σπυρομήλιου, στο κέντρο της Αθήνας. Τα πιάτα που δοκιμάσαμε, η εξυπηρέτηση από το προσωπικό , η διακόσμηση του χώρου… μας ενθουσίασε! Φυσικό ήταν να ζητήσω να μοιραστούν μαζί μας κάποιες από τις συνταγές τους… Οκ, μπορεί να σας φανούν δύσκολες, αλλά πιστέψτε με, το αποτέλεσμα αξίζει όλη τη διαδικασία…

Σας προτείνω να επισκεφτείτε το συντομότερο δυνατό το Pasaji, μετά τα ψώνια σας ή αργά το βράδυ μετά το θέατρο…. είναι ιδανικό για κάθε ώρα της ημέρας!

ΥΛΙΚΑ: (βάση του ριζότο)
• 100 γρ.vialone nano
• ½ ξερό κρεμμύδι
• 25 ml λευκό κρασί
• 75 ml ζωμός κοτόπουλου
• 100 ml ελαιόλαδο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Σωτάρουμε το κρεμμύδι, κομμένο στα δύο σε χαμηλή φωτιά. Μόλις πάρει χρώμα, βάζουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει διάφανο εξωτερικά, με λεπτή άσπρη γραμμή στο κέντρο. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφού εξατμιστεί, προσθέτουμε λίγο-λίγο όλο το ζωμό.
Για 1 μερίδα Ριζότο με βασιλικό καβούρι, λεμονόχορτο και κρόκο Κοζάνης

rizotoΥΛΙΚΑ
• 170 γρ. ριζότο βάση
• 35 γρ. βασιλικό καβούρι
• 10 γρ. ξερό κρεμμύδι
• 10 γρ. φρέσκο κρεμμύδι
• 20 γρ. σέλερι
• 5 γρ. τσίλι φρέσκο
• 10 γρ. πιπερόριζα
• 10 γρ. λεμονόχορτο
• 3 στήμονες κρόκο Κοζάνης
• 25 γρ. βούτυρο
• 20 γρ. παρμεζάνα
• 2 γρ. αλάτι
• 1 γρ. πιπέρι
• 5 ml ελαιόλαδο
• 100 ml ζωμό κότας
• 5 γρ. φρέσκο κόλιανδρο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το ξερό και φρέσκο κρεμμύδι, το τσίλι, το σέλερι, το λεμονόχορτο και την πιπερόριζα μέχρι να βγουν όλα τα αρώματα. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη βάση ριζότο και ανακατεύουμε ξανά για 1 λεπτό μέχρι το ρύζι να πάρει τη μυρωδιά του σωταρίσματος. Μετά προσθέτουμε τον κρόκο Κοζάνης και σιγά-σιγά το ζωμό κότας.
Έπειτα, προσθέτουμε το καβούρι να βράσει μαζί με όλα τα υλικά και δένουμε στο τέλος εκτός φωτιάς πρώτα με βούτυρο και μετά με παρμεζάνα.

Pasaji
City Link, Στοά Σπυρομήλιου
Athens tel: +30 210-3211182 /+30 210-3220714 
www.pasaji.com.gr

You may also like