Χρόνος παρασκευής : περίπου 30 λεπτά
[check_list]
- Θα χρειαστείτε μια μέτρια και πλατιά κατσαρόλα και 1 μικρό ταψάκι
[/check_list]
ΥΛΙΚΑ: ( Για 5-6 άτομα )
½ κιλό κόκκινης κολοκύθας ( καθαρό βάρος ), κομμένη σε κυβάκια
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ κιλό ρύζι αρμπόριο ή καρόλίνα
2 κύβους κοτόπουλου ή λαχανικών διαλυμένους σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
1 κ.γ. φασκόμηλο μουλιασμένο σε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό για 2-3 λεπτά και κατόπιν σουρωμένο
1 πιπερίτσα καυτερή ψιλοκομμένη( προαιρετικά )
100 γρ. παρμεζάνα ψιλοτριμμένη
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο
1 κ.σ. μαργαρίνη με βούτυρο
1 βραστήρας με ζεστό νερό
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Βάζουμε την κολοκύθα στο ταψάκι, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι η κολοκύθα να μαλακώσει. Την αφήνουμε στην άκρη.
Παράλληλα σοτάρουμε το κρεμμύδι στην κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά μέχρι να γυαλίσει. Τότε προσθέτουμε το ρύζι, το φέρνουμε κι αυτό μερικές βόλτες και σβήνουμε με το κρασί και το φασκόμηλο. Μετά από 2-3 λεπτά προσθέτουμε τον ζωμό, αλάτι, την πιπερίτσα και ανακατεύουμε πάντα με ξύλινη κουτάλα.
Όταν τα υγρά αρχίσουν να σώνονται αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το ζεστό νερό. Λίγα λεπτά πριν να είναι έτοιμο το ριζότο προσθέτουμε και την κολοκύθα. Το ρύζι είναι έτοιμο όταν είναι μαλακό απ έξω και κρατάει ελάχιστα στο δόντι.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε πιπέρι, την παρμεζάνα και τη μαργαρίνη με το βούτυρο.
Αν δεν το φάτε σκέτο είναι ένα άριστο συνοδευτικό για ψητό κοτόπουλο ή μοσχάρι.
Υ.Γ. Μην ακολουθείτε πιστά καμία συνταγή- παρά μόνο αν σας κάνει κέφι-Βάλτε τη δική σας έμπνευση και τότε το γευστικό αποτέλεσμα είναι εξασφαλισμένο…