Ρολό πραλίνας, από τον chef Στέλιος Μάνδαλο

Η φωτογραφία του ρολού σίγουρα μας προκαλεί για να δοκιμάσουμε το ρολό που μας προτείνει ο ο chef Στέλιος Μάνδαλος.

ΥΛΙΚΑ:
500 γραμμάρια πραλίνα φουντουκιού,
150 γραμμάρια φουντούκια ψημένα ανάλατα θρυμματισμένα,
100 cranberries,
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35%,
70 γραμμάρια ηλιέλαιο,
1 αβγό χτυπημένο,
1 πακέτο φύλλο κουρού

12062692_1506700699655394_1796903745_oΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Τυλίγουμε την μισή ποσότητα του μείγματος σε ένα φύλλο κουρού όσο πιο σφιχτά γίνεται για να μην ανοίξει στο ψήσιμο. επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για το υπόλοιπο μισό του μείγματος.τοποθετούμε σε ταψάκι που έχουμε στρώσει λαδόκολλα, περνάμε το ρολό με το χτυπημένο αβγό. ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 35 με 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

Tip: Μπορούμε να το προετοιμάσουμε από το βράδυ και να το αφήσουμε στο ψυγείο για να το ψήσουμε το πρωί πριν το πρωινό γεύμα έτσι θα είναι ζεστό και φρέσκο ψημένο και η “ξεκούραση” του ρολού για ένα βράδυ στο ψυγείο θα ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες να ανοίξει στο ψήσιμο και να χυθεί το μείγμα

Ο Στέλιος Μάνδαλος είναι head chef στο BarBara Que (Εθνικής Αντιστάσεως 27, Βριλήσσια)

You may also like