Ρυζοκεφτέδες (aka arancini)

ΥΛΙΚΑ:
2 φλιτζάνια μαγειρεμένο άσπρο ρύζι
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
3 αυγά
8 μικροί κύβοι φρέσκια μοτσαρέλα
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
Λάδι για το τηγάνισμα
1 φλιτζάνι αγορασμένης ή σπιτικής σάλτσας μαρινάρα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Βάλτε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέστε 4 ίντσες φυτικό λάδι.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το βρασμένο ρύζι, την παρμεζάνα και ένα αυγό ώστε να γίνει ομοιογενές το μείγμα.
Arancini_ingredients_580
Πάρτε στο χέρι σας λίγο από το μείγμα -για να κάνετε τους ρυζοκεφτέδες και στη μέση βάλτε έναν κύβο μοτσαρέλας. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για να σχηματίσουν 8 μπάλες.
Arancini_in-hand_580
Χτυπήστε τα υπόλοιπα 2 αυγά. Βουτήξτε κάθε arancini/μπάλα στα αυγά και στη συνέχεια, στη φρυγανιά..

AranciniΌταν έχει κάψει πολύ το λάδι στην κατσαρόλα, ρίξτε 2 ή 3 παναρισμένα arancini και τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν.

Χρησιμοποιήστε μια τρυπητή κουτάλα για να αφαιρέσετε το τηγανισμένο arancini από την κατσαρόλα και μεταφέρετε τα σε ένα πιάτο που έχετε βάλει χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι. Αλατίστε τα για τη γεύση κι επαναλάβετε τη διαδικασία τηγανίσματος με τις υπόλοιπες “μπάλες”.

Πηγή: εδώ

You may also like