ΥΛΙΚΑ: (Για 2 άτομα)
•400 γρ. φρέσκο σολωμό
•3 κουταλιές ελαιόλαδο
•100 γρ. πράσινα φασολάκια βρασμένα
•6 μικρές πατατούλες βραστές
•10 ελιές καλαμών
•4 ντομάτες κομμένες σε φέτες
•6 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
•1 λεμόνι
•1 κουταλάκι μουστάρδα
•1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
•2 αυγά βρασμένα σφιχτά κομμένα στη μέση
•αλάτι
•φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Ένα εξαιρετικό πιάτο, παραλλαγή της διάσημης γαλλικής σαλάτας, που μπορούμε να το σερβίρουμε τόσο σαν σαλάτα – ορεκτικό όσο και σαν κυρίως για ένα ελαφρύ γεύμα νόστιμο και ατμοσφαιρικό.Ένα ποτήρι Sauvignon Blanc θα το απογειώσει γευστικά ακόμα περισσότερο.
Αλατίζουμε το σολωμό. Ζεσταίνουμε τις 3 κουταλιές λάδι σ’ ένα τηγάνι και τηγανίζουμε το σολωμό για 4-5 λεπτά κι από τις δύο πλευρές.Τον βγάζουμε στην άκρη και μόλις κρυώσει τον κόβουμε σε κομμάτια.Φτιάχνουμε ένα dressing με το ελαιόλαδο, το χυμό του λεμονιού, τη μουστάρδα, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.Μοιράζουμε τα λαχανικά σε δύο μπολ και βάζουμε στην κορυφή από 2 κομμάτια αυγά και τα κομμάτια του σολωμού. Ραντίζουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.