ΥΛΙΚΑ:
300 γραμ. γαρίδες
3 μεγάλες κόκκινες ντομάτες
1 κρεμμύδι
λίγο μαϊντανό
τσίλι ή tabasco
αλάτι, πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος και κρατάμε μόνο την ουρά, τις πλένουμε και τις βράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να αλλάξει λίγο το χρώμα τους.
Τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ρίχνουμε τις κομμένες σε κύβους ή χτυπημένες σε μπλέντερ ντομάτες. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τσίλι ή ταμπάσκο.
Μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα (όσο πιο πικάντικη τόσο καλύτερη), την μοιράζουμε σε ψηλά ποτήρια κρασιού ή σαμπάνιας. Γαρνίρουμε με 2 ή 3 γαρίδες, βάσει των ατόμων και της ποσότητας των γαρίδων και με μερικά φύλλα μαϊντανού.
Ένα εύκολο και γρήγορο ορεκτικό…
Photo credit: εδώ