Σαλάτα με καρπούζι, αγγούρι και βασιλικό

ΥΛΙΚΑ:
3-4 φλιτζάνια καρπούζι χωρίς κουκούτσια και κομμένο σε μικρά κομμάτια
2-3 αγγούρια, ξεφλουδισμένα, χωρίς σπόρους και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια, εσείς μπορείτε να επιλέξετε το μέγεθος
100 γραμ. τριμμένο κατσικίσιο τυρί ή φέτα από πρόβειο γάλα
2 γενναιόδωρες χούφτες βασιλικού, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. κάσιους, χοντροκομμένα
αλάτι και πιπέρι

*για το dressing
¼ κούπας ελαιόλαδο
2 κ. σ. βαλσάμικο ξύδι

watermelon-salad-008ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

Για να προετοιμάσετε τη σάλτσα, ξεκινείστε δυναμικά ανακατεύοντας το βαλσαμικό ξίδι και ρίχνοντας σιγά-σιγά το ελαιόλαδο.
Βάλτε το κομμένο καρπούζι και αγγούρι σε ένα μεγάλο πιάτο και πασπαλίζετε με το βασιλικό.
Ρίχνετε τα καρύδια, το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι αμέσως πριν από το σερβίρισμα, ώστε να διατηρήσουν την υφή τους,καθώς τα “λαχανικά” θα απελευθερώσουν το νερό τους.
Μόλις έχετε σερβίρει την σαλάτα σε ατομικά πιάτα, περιχύστε τη σάλτσα και να προσθέστε επιπλέον βασιλικό και το αλάτι και το πιπέρι.

Πηγή: εδώ

You may also like