ΥΛΙΚΑ:
*για τη σαλάτα:
4 φλιτζάνια με baby σπανάκι
100 γρ. κατσικίσιο τυρί
2-3 κ. γλ. τριμμένης σοκολάτας (γάλακτος)
1 φλιτζάνι φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
*για τη sauce:
1 φλιτζάνι ξύδι βαλσάμικο
1 κ.γλ. μέλι
αλάτι και πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία και προσθέστε ξύδι μπαλσάμικο.
Χτυπάτε το ξύδι συχνά…Προσθέστε λίγο μέλι για τη γεύση. Συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι το ξύδι έχει μειωθεί κατά το ήμισυ (περίπου δέκα λεπτά).Ρίξτε το αλάτι και το πιπέρι. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.
Γεμίστε ένα μπολ με το σπανάκι,τις φράουλες, το κατσικίσιο τυρί, και την τριμμένη σοκολάτα.
Περιχύστε με βαλσάμικο , αλλα να δοκιμάσετε και να το ανακατέψτε καλά πριν το σερβίρετε…
ΤΙΡ: αν η γεύση της σάλτσας ειναι “βαριά”, μπορείτε να την αραιώσετε με λίγο ελαιόλαδο…
Πηγή: εδώ