Μια ελαφριά, δροσιστική σαλάτα με φρέσκια μοτσαρέλα, τοματίνια, βασιλικό, αβοκάντο και την τέλεια δόση από βαλσάμικο – ιδανικό ως ορεκτικό ή συνοδευτικό!
ΥΛΙΚΑ:
1/2 φλιτζάνι ξύδι μπαλσάμικο
2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη, συσκευασμένη
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 καλά καθαρισμένες λεπτές φέτες στήθος κοτόπουλου
χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
6 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μαρούλι
6 μπαλάκια φρέσκια μοτσαρέλα
1 κούπα ντοματίνια, κατά το ήμισυ
1 καθαρισμένο αβοκάντο, κομμένο σε κυβάκια
1/4 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού πλυμένα
Για να φτιάξετε τη σως με το μπαλσάμικο βάλτε ξύδι μπαλσάμικο και μαύρη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Αφήστε τα να βράσουν λίγο και να συρρικνωθεί κατά το ήμισυ,για περίπου 6-8 λεπτά κι βγάλτε το από τη φωτιά για να κρυώσει.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μέσο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Μαρινάρετε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι. Βάλτε το στο τηγάνι και μαγειρέψτε για περίπου 3-4 λεπτά ανά πλευρά. Αφήστε το να κρυώσει και μετά κόψτε το σε κύβους.
Για να ολοκληρώσετε τη σαλάτα, τοποθετήστε το μαρούλι σε ένα μεγάλο μπολ και από πάνω το κοτόπουλο, τη μοτσαρέλα,την ντομάτα, το αβοκάντο και τον βασιλικό. Γαρνίρετε με μπαλσάμικο και ανακατέψτε την.
Σερβίρετε αμέσως.
Πηγή: εδώ