-Για τη σαλάτα
300 γρ λάχανο
2 καρότα
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
-Για τη σάλτσα:
4 κουταλιές μαγιονέζα
4 κουταλιές sour cream
1 κουταλιά μουστάρδα πικάντικη
2 κουταλιές ξύδι
1 κουταλάκι ζάχαρη
Αλάτι και πιπέρι
-Για τη sour cream:
250 γρ κρέμα γάλακτος
4 κουταλιές βούτυρο γάλακτος
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
*Φτιάχνουμε από την προηγούμενη μέρα τη δική μας sour cream
Ζεσταίνουμε ελαφρά σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος (να μην βράσει ούτε να κάψει), αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο γάλακτος.
Ανακατεύουμε καλά και την μεταφέρουμε σε βάζο με καπάκι που κλείνει καλά.
Αφήνουμε για 24 ώρες εκτός ψυγείου, σε θερμοκρασία δωματίου.
Κατόπιν την φυλάμε στο ψυγείο για 10 μέρες, ανακατεύοντας πότε-πότε.
*Για τη σαλάτα:
Ψιλοκόβουμε το λάχανο και τρίβουμε το καρότο.
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το λάχανο, το καρότο και τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για τη σάλτσα.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα λαχανικά και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν σερβίρουμε.
Πηγή: http://bettyscuisine.blogspot.gr