ΥΛΙΚΑ:
Ραντίτσιο
Λόλα πράσινη
Ελληνικο μαρούλι
Iceberg
Ρόκα
Φασολάκι baby
Ένα αυγό βραστό
μισό κρεμμύδι ξερό
δύο πατάτες baby
ένα κουτ. Γλυκού κάπαρη
ένα φιλέτο τόνου 120γρ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Πλένουμε τα μαρούλια μας σε κρύο νερό με ξύδι πολύ καλά. Στη συνέχεια σουρώνουμε τα νερά και ρίχνουμε τα μαρούλια σε μια μπασίνα, μαζί με την κάπαρη, το κρεμμύδι και την βινεγκρέτ. Στη συνέχεια αφού στήσουμε την σαλάτα σε ένα πιάτο, κόβουμε το αυγό και τις πατάτες στα τέσσερα και τα τοποθετούμε γύρω από το πιάτο. Τέλος ψήνουμε τον τόνο στη σχάρα medium – rare και τοποθετούμε στην κορυφή της σαλάτας τα φασολάκια και από πάνω τον τόνο.
ΥΛΙΚΑ για την βινεγκρέτ λαδολέμονο :
60ml λεμόνι
1κσ μουστάρδα
1/4κσ ζάχαρη
1/4 πρέζα αλάτι
1/4 πρέζα πιπέρι
ελαιόλαδο
ηλιέλαιο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ για την βινεγκρέτ :
Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μίξερ εκτός από το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο τα οποία τα ρίχνουμε σιγά σιγά ενώ ανακατεύονται όλα τα υπόλοιπα υλικά.
TIP….Εαν τυχόν σας κόψει η βινεγκρετ, προσθέστε 1 – 2 παγάκια στο μίξερ και αφήστε το να δουλέψει για 10 δευτερόλεπτα.