ΥΛΙΚΑ:
4 φλιτζάνια νερό
2,5 φλιτζάνια ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα
φλούδα από 1 λεμόνι
6 ολόκληρα γαρίφαλα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια χοντρό σιμιγδάλι
1/2 φλιτζάνι χοντροκομμένα αμύγδαλα
Ψητά αμύγδαλα για το γαρνίρισμα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι η ζάχαρη
να διαλυθεί τελείως.
Προσθέτουμε την κανέλα, τη φλούδα λεμονιού και τα γαρίφαλα, σκεπάζουμε το τηγάνι και βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά. Αφαιρούμε τα μπαχαρικά.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι.
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει χρυσό-καφέ χρώμα. Το πόσο καφέ θα το κάνουμε εξαρτάται από το προσωπικό μας γούστο. Όσο πιο καφετί το σιμιγδάλι, τόσο πιο βαρύς θα είναι ο χαλβάς.
Λίγα λεπτά πριν από το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε τα αμύγδαλα.
Προσεκτικά αδειάζουμε το σιμιγδάλι στο καυτό σιρόπι, ανακατεύοντας συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι το σιρόπι να απορροφηθεί πλήρως και το σιμιγδάλι είναι αφράτο και μαλακό.
Ο χαλβάς είναι έτοιμος όταν δεν “μένει” στο κουτάλι.Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το καλύπτουμε με μια πετσέτα κουζίνας και το καπάκι.
Αφήνουμε το να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά και μεταφέρουμε το χαλβά σε μια μεγάλη φόρμα ή μικρότερες ατομικές φόρμες.
Ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.
Γαρνίρουμε με καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Σερβίρετε το χαλβά ζεστό ή κρύο. Διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι και μία εβδομάδα.
Πηγή: http://www.toarkoudi.gr