Σιμιγδαλένιος χαλβάς

ΥΛΙΚΑ:
4 φλιτζάνια νερό
2,5 φλιτζάνια ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα
φλούδα από 1 λεμόνι
6 ολόκληρα γαρίφαλα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια χοντρό σιμιγδάλι
1/2 φλιτζάνι χοντροκομμένα αμύγδαλα
Ψητά αμύγδαλα για το γαρνίρισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι η ζάχαρη
να διαλυθεί τελείως.

Προσθέτουμε την κανέλα, τη φλούδα λεμονιού και τα γαρίφαλα, σκεπάζουμε το τηγάνι και βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά. Αφαιρούμε τα μπαχαρικά.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι.

Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει χρυσό-καφέ χρώμα. Το πόσο καφέ θα το κάνουμε εξαρτάται από το προσωπικό μας γούστο. Όσο πιο καφετί το σιμιγδάλι, τόσο πιο βαρύς θα είναι ο χαλβάς.

Λίγα λεπτά πριν από το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε τα αμύγδαλα.

nistisimos_halvas_simigdaleniosΠροσεκτικά αδειάζουμε το σιμιγδάλι στο καυτό σιρόπι, ανακατεύοντας συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι το σιρόπι να απορροφηθεί πλήρως και το σιμιγδάλι είναι αφράτο και μαλακό.

Ο χαλβάς είναι έτοιμος όταν δεν “μένει” στο κουτάλι.Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το καλύπτουμε με μια πετσέτα κουζίνας και το καπάκι.
Αφήνουμε το να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά και μεταφέρουμε το χαλβά σε μια μεγάλη φόρμα ή μικρότερες ατομικές φόρμες.
Ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.

Γαρνίρουμε με καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Σερβίρετε το χαλβά ζεστό ή κρύο. Διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι και μία εβδομάδα.

Πηγή: http://www.toarkoudi.gr

You may also like