Σκορδόψωμο a la caprese

ΥΛΙΚΑ:
1 μπαγκέτα κομμένη στη μέση κατά μήκος
60 γρ. βούτυρο
3 σκελίδες σκόρδου
340 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες
2 ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
5 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
10 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα

4bd6883f84951e6d2d1f98d201ae7ada_LΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Βάζουμε τα κομμάτια της μπαγκέτας σε ένα ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.

Βάζουμε το βούτυρο και το σκόρδο στον επεξεργαστή τροφίμων. Επεξεργαζόμαστε μέχρι να αναμιχθούν καλά τα υλικά. Αλείφουμε εμ το μίγμα τα κομμάτια της μπαγκέτας. Καλύπτουμε με τη μοτσαρέλα και ψήνουμε στο φούρνο για 12-15 λεπτά μέχρι να λιώσει ο τυρί.

Στο μεταξύ βάζουμε το μπαλσάμικο σε μια μικρή κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά. Αφήνουμε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μειωθεί ο όγκος του στο μισό, περίπου 5 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Βγάζουμε το ψωμί από το φούρνο, καλύπτουμε τα κομμάτια της μπαγκέτας με τις ντομάτες, πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και το βασιλικό και περιχύνουμε με το γλασαρισμένο μπαλσάμικο.

Κόβουμε σε κομμάτια μικρότερα και σερβίρουμε.

Πηγή: cookbox.gr

You may also like