ΥΛΙΚΑ:
225 γρ κουβερτούρα (70% κακάο)
225 γρ βούτυρο
2 βανίλιες
150 γρ ζάχαρη λευκή
150 γρ αμύγδαλο τριμμένο
3 αυγά
1/2 κουταλάκι τριμμένη ξερή πιπεριά τσίλι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
1. Κόβεις σε μικρά κομματάκια κουβερτούρα και την βάζεις να λιώσει σε μπαιν μαρί, βάζοντας ένα μπολάκι πάνω από μια λίγο μεγαλύτερη κατσαρόλα με νερό που βράζει σε μέτρια φωτιά.
2. Μόλις λιώσει η κουβερτούρα και αναμειχθεί με το βούτυρο, προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά. Πρώτα την ζάχαρη και τα αυγά τα οποία χτυπάς.
3. Βουτυρώνεις καλά ένα ταψάκι και ρίχνεις μέσα το μείγμα για το μπράουνι. Το ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για μισή ώρα.
Το σερβίρεις αν θέλεις με παγωτό βανίλια ή άγλυκη χτυπημένη κρέμα. Αν θέλεις αντί για τσίλι μπορείς να προσθέσεις ροζ πιπέρι!
Μπείτε στο Elena’s cooking για να διαβάσετε κι άλλες υπέροχες συνταγές της Έλενας Σμπώκου και μην ξεχάσετε να διαβάσετε τη συνέντευξη που έδωσε στην Χριστίνα Θεοχάρη μέσα στο πλαίσιο του “Gastro meets astro“.