Σολομός με Κάρυ, από το Cookbox.gr

Ξεκινήσατε δίαιτα με στόχο το τέλειο σώμα πριν αρχίσουν τα μπάνια; Λογικό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να στερηθείτε και τις ενδιαφέρουσες γεύσεις σε πιάτα υγιεινά και νόστιμα. Σήμερα ετοιμάζουμε σολομό με κάρυ. Πρόταση εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη. Να πως θα την ετοιμάσετε:

ΥΛΙΚΑ:
• 2 φιλέτα σολoμού (450γρ.)
• 450 ml ζωμό λαχανικών
• 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
• 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
• 5 γρ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
• 1 μίσχος λεμονόχορτου ψιλοκομμένο
• 1/2 κ.γ. σκόνη τσίλι
• 1 κ.σ. σάλτσα ψαριού
• 5 γρ. ζάχαρη καστανή

74b71baf93c71162782a7547a8bcf644ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
1. Αν ο σολομός έχει πέτσα, τον βάζουμε στην κατάψυξη για 30-40 λεπτά και με ένα κοφτερό μαχαίρι απομακρύνουμε εύκολα την πέτσα. Στην συνέχεια, κόβουμε το σολομό σε κύβους βγάζοντας τυχόν κόκκαλα.
2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον ζωμό λαχανικών και το αφήνουμε να πάρει μια βράση σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το τζίντζερ, τους μίσχους λεμονόχορτο, την σκόνη τσίλι, την σάλτσα ψαριού και την ζάχαρη (μην αγχώνεστε, 5γρ. απλώς γλυκαίνουν την σάλτσα και δεν παχαίνουν!
3. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση και μειώνουμε την θερμοκρασία ώστε να σιγοβράσουν τα λαχανικά για 15 λεπτά.
4. Προσθέτουμε το ψάρι, αφήνουμε να πάρει άλλη μια βράση και σβήνουμε το μάτι.
5. Αφήνουμε την κατσαρόλα για 10-15 λεπτά πάνω στο μάτι ώστε να ψηθεί ο σολομός και σερβίρουμε. Τόσο εύκολο!

Πηγή: Cookbox.gr

You may also like