ΥΛΙΚΑ: (για 4 άτομα)
-300 γρ. φιλέτο καπνιστού σολωμού
-2 ώριμα αβοκάντο
-30 γρ. φρέσκου τζίντζερ
-μερικά κλαράκια άνιθο
-100 ml ελαιόλαδο
-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Ξεφλουδίζετε το τζίντζερ και το τρίβετε σε ψιλό τρίφτη. Πλένετε το λεμόνι και τρίβετε τη φλούδα του στον ίδιο τρίφτη. Ανακατεύετε το τριμμένο τζίντζερ με το τρίμμα λεμονιού.
Ξεφλουδίζετε το αβοκάντο, το κόβετε σε λεπτές φέτες και τις μοιράζετε σε 4 πιάτα. Κόβετε τον σολωμό σε λωρίδες πάχους μισού εκατοστού και τις βάζετε πάνω στο αβοκάντο, ενώ περιχύνετε το μείγμα λεμονιού-τζίντζερ.
Γαρνίρετε με λεπτές φέτες λεμονιού, πασπαλίζετε με τον άνηθο και βάζετε τα πιάτα στο ψυγείο.
Τα βγάζετε την ώρα του σερβιρίσματος και προσθέτετε το φρασκοτριμμένο πιπέρι.