Σουβλάκια με κρέας και κολοκυθάκια

ΥΛΙΚΑ:
10 κ.σ. mayonnaise real Hellmann’s
45 ml φρέσκο χυμό λεμόνι
1 ματσάκι μαϊντανό (λίγα φυλλαράκια)
5 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
3 κ.γ. πάπρικα 2 κ.γ. για τη σώς και 1 κ.γ. για το κρέας
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1/4 κ.γ. για τη σώς και 1/4 κ.γ. για το κρέας
500 γρ. βοδινό κομμένο σε μεγάλα κομμάτια 2,5 εκ.
3 κολοκυθάκια κομμένα σε παχιές φέτες 1,5 εκ.
30 ml. ελαιόλαδο
Αλάτι 1,5 κ.γ.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Σε ένα μέτριο γυάλινο ή μεταλλικό μπολ, αναμιγνύουμε τα συστατικά της sauce σκόρδου (μαγιονέζα,χυμός λεμόνι,μαϊντανό,σκόρδο,2 κ.γ.πάπρικα και 1/4 κ.γ.πιπέρι). Την διατηρούμε κρύα μέχρι να τη σερβίρουμε (η sauce σκόρδου μπορεί να παρασκευασθεί μια ημέρα πριν). Προετοιμάζουμε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά (175 έως 230 °C).

8d5d92268957d54463f5c93c0ce4c544_LΣε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τα υλικά για τα σουβλάκια (βοδινό κρέας,κολοκυθάκια,αλάτι,λάδι,1 κ.γ. πάπρικα και 1/4 κ.γ. πιπέρι) και ανακατεύουμε ελαφρά. Περνάμε τα κομμάτια κρέατος και τα κολοκυθάκια στα σουβλάκια τους, φροντίζοντας να καρφώσουμεε τα κολοκυθάκια στα σημεία της φλούδας, έτσι ώστε η επιφάνειά τους να αγγίζει τη σχάρα όσο το δυνατόν περισσότερο. Δεν στριμώχνουμε τα υλικά.

Καθαρίζουμε τη σχάρα ψησίματος με τη βούρτσα. Ψήνουμε τα σουβλάκια και τα κολοκυθάκια ταυτόχρονα σε άμεση μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανά, 4 έως 6 λεπτά, γυρίζοντάς τα μία ή δύο φορές.Τα αφαιρούμε από τη σχάρα και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 3 έως 5 λεπτά.

Σερβίρονται ζεστά με τη sauce σκόρδου.

Πηγή: Cookbox.gr

You may also like