Χρόνος παρασκευής : 40- λεπτά / Χρόνος αναμονής: 2 ώρες
Θα χρειαστείτε μία μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα και ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι.
ΥΛΙΚΑ: ( Για 6-8 άτομα )
800 γραμμάρια βρασμένα και καθαρισμένα κάστανα, χοντροκομμένα
4 πράσα κομμένα σε ροδέλες
1 μέτρια πατάτα κομμένη σε κύβους
3 κύβους κοτόπουλου, κατά προτίμηση βιολογικούς, διαλυμένους σε 1 κούπα ζεστό νερό
1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
1 σφηνάκι κονιάκ
1 ½ λίτρο ζεστό νερό
6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
2 κ.σ. μαργαρίνη με βούτυρο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα πράσα ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν. Αφού μαραθούν αρκετά προσθέτουμε τους κύβους της πατάτας και τους φέρνουμε μερικές βόλτες. Σβήνουμε με το κονιάκ και μετά από 1-2 λεπτά προθέτουμε το ζωμό, αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι και το ζεστό νερό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, καπακώνουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για μισή ώρα. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε καλά το αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό. Μετά το βάζουμε σε πιάτο που το χουμε στρώσει με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περισσότερο λίπος.
Πολτοποιούμε τη σούπα με ραβδομπλέντερ και τη σερβίρουμε με λίγο από το μπέικον στη μέση του πιάτου.
Υ.Γ. Μην ακολουθείτε πιστά καμία συνταγή- παρά μόνο αν σας κάνει κέφι-Βάλτε τη δική σας έμπνευση και τότε το γευστικό αποτέλεσμα είναι εξασφαλισμένο…