Σπαγγέτι με Avocado & lemon zest

ΥΛΙΚΑ:
-θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
-400g σπαγγέτι
-ελαιόλαδο
-4 κουταλιές της σούπας χοντροκομμένη κάπαρη
-1 σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
-ξύσμα από 2 ακέρωτα λεμόνια και το χυμό του μισού λεμονιού
-ένα μάτσο φρέσκο ​​βασιλικό, (μόνο τα φύλλα)
-ένα μάτσο φρέσκο ​​μαϊντανό, (μόνο τα φύλλα)
-2 ώριμα αβοκάντο

spaghetti avocado lemon zestΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Μαγειρέψτε τα μακαρόνια, βάσει των οδηγιών στη συσκευασία.
Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, στη συνέχεια, προσθέστε την κάπαρη και το σκόρδο και τα τσιγαρίζετε ελαφρά μέχρι η άκρη του σκόρδου να αρχίσει να γίνεται καφέ. Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού.
Ψιλοκόψτε τα μυρωδικά και προσθέστε τα στο τηγάνι. Κόψτε στη μέση τα αβοκάντο, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να κόψετε το εσωτερικό σε κύβους. Απομακρύνετε τη φλούδα. Με ένα κουτάλι βάλτε το περιεχόμενο στο τηγάνι και ανακατέψτε για να αναμειχθεί με όλες τις γεύσεις.
Προτού σουρώστε τα ζυμαρικά, κρατείστε μισό φλιτζάνι νερό. Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και το προσθέστε τα στο τηγάνι με λίγο από το νερό που έβρασαν και ρίξτε λίγο ελαιόλαδο. Δοκιμάστε και-αναλόγως- προσθέστε αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμονιού.
Μεταφέρετε τα ζυμαρικά σε μπολ και καλή σας απόλαυση!

Πηγή: εδώ

You may also like