Spaghetti με γαύρο μαρινάτο και ντομάτα

spaghetti gavros marinatosΥΛΙΚΑ: (για 4 άτομα)
• 1 πακέτο σπαγγέτι
• 4 κ.σ. ελαιόλαδο
• 2 ντομάτες ψιλοκομμένες σε κυβάκια
• 1 καυτερή πιπεριά, μικρή, ή λίγο μπούκοβο, γλυκό
• 400 γραμμ. φιλέτα γάβρου, μαριναρισμένα
• αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία ώστε να γίνουν al dente και τα στραγγίζουμε.
Στην κατσαρόλα που βράσαμε τα σπαγγέτι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνουμε τη φρεσκια ψιλοκομμένη ντομάτα και την πιπεριά και τα σοτάρουμε για ½ λεπτό, όχι περισσότερο.
Προσθέτουμε τα σπαγγέτι, ανακατεύουμε καλά, αποσύρουμε από τη φωτιά και πετάμε την πιπεριά. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το πιπέρι και προσθέτουμε τον γάβρο με προσοχή για να μη διαλυθούν τα φιλέτα.
Σερβίρουμε αμέσως.

Εδώ μπορείτε να δείτε πώς μαρινάρουν τον γαύρο, στη Σικελία

You may also like