ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό σπανάκι κατεψυγμένο
4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
1 ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι ή 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 φλιτζάνια γάλα
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1 κ. σούπας αλάτι
1/2 κ. γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
10 φέτες τυρί gouda
2 αυγά
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 210 βαθμούς Κελσίου και βουτυρώστε το πιρέξ.
Αν δεν έχετε το χρόνο να ξεπαγώσετε το σπανάκι, ψιλοκόψτε το ξερό ή φρέσκο κρεμμύδι και σωτάρετέ το σε μία μεγάλη κατσαρόλα. Ρίξτε μέσα το σπανάκι μέχρι να λιώσει και να πάρει μία πρώτη βράση, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.
Μόλις είναι έτοιμο, ρίξτε το μέσα στο βουτυρωμένο (παντού στο εσωτερικό του) πυρέξ και προσθέστε όλα τα τριμμένα τυριά, ανακατέψτε καλά.
Από πάνω καλύψτε το με τις φέτες gouda.
“Χτυπήστε” τα αυγά με το γάλα και μετά τα περιχύνετε πάνω από τις φέτες gouda προσέχοντας να πάει σε όλο το πυρέξ…
Ψήστε για 20 λεπτά μέχρι να καψαλιστούν τα τυριά και να κάνουν κρούστα… Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.
Πηγή φωτο: εδώ