ΥΛΙΚΑ: (για περίπου 300ml)
2 αβγά
300 ml λάδι (μισό ελαιόλαδο, μισό καλαμποκέλαιο)
1/2 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.γ. ξύδι λευκό
1 κ.σ. λεμόνι
αλάτι
λευκό πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Βάζετε τους κρόκους από τα αυγά , τη μουστάρδα και το αλατο-πίπερο σε ένα μπωλ και με ένα είδικό σκεύος -σύρμα- τα χτυπάτε και σιγά-σιγά προσθέτετε το λάδι, χωρίς να σταματάτε το “ανακάτεμα”.
Όταν τελειώσει το λάδι, προσθέτετε το ξύδι και και το λεμόνι και η μαγιονέζα σας είναι έτοιμη!
από την Ευγενία Μαντά