Στήθος κοτόπουλου μαριναρισμένο σε μουστάρδα και σιρόπι σφενδάμου

ΥΛΙΚΑ:
2 στήθη κοτόπουλο 1500 γρ. περίπου συνολικά, κομμένα σε κομμάτια,χωρίς την πέτσα
8 κ.γ. μουστάρδα Dijon
3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
15 ml. ελαιόλαδο ( 1 κ.σ.)
Αλάτι 3/4 κ.γ.
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1/2 κ.γ.
1/8 κ.γ. κόκκος κόκκινο πιπέρι σπασμένους
1 λεμόνι μικρό, το ξύσμα του
1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Σε ένα μπόλ αναμιγνύουμε τη μουστάρδα, το σιρόπι, το λάδι, τα πιπέρια, το αλάτι, το ξύσμα του λεμονιού και τον μαϊντανό. Κρατάμε στην άκρη 2 κ.σ. απο το μείγμα.Βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ένα ταψί και περιχύνουμε με το μείγμα μουστάρδας που έχουμε φτιάξει. Ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθούν τα κομμάτια του κοτόπουλου καλά με τη μαρινάδα.
f6d11ce6b2f3c044e65f23383cc48dcd_LΒάζουμε το ταψί στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα. Το ιδανικό είναι να προετοιμάσουμε το φαγητό απο την προηγούμενη μέρα και να το αφήσουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και το αφήνουμε για μισή περίπου ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.Τοποθετούμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε εκεί τα κομμάτια του κοτόπουλου. Ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και ανοίγουμε το grill. Αλείφουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου με τη μαρινάδα που έχουμε κρατήσει και το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί στο γκρίλ για 5 λεπτά ακόμη μέχρι να πάρει χρώμα.

Τοποθετούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε μια πιατέλα, γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Πηγή: Cookbox.gr

You may also like