Τάρτα με αλεύρι σίκαλης και καλοκαιρινά λαχανικά, από την Έλενα Σμπώκου

ΥΛΙΚΑ:

1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπες αλεύρι σίκαλης
120 γρ παγωμένο βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
λίγο παγωμένο νερό
250 γρ τριμμένη φέτα
3-4 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
2 μέτριες ντομάτες, κομμένες σε ροδέλες
μερικά ντοματίνια
φύλλα φρέσκου βασιλικού
200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
50 γρ γάλα
2 αυγά
φρεσκοτριμμένο πιπέρι-αλάτι
ελαιόλαδο

10536456_10152230878503937_851915203_nΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
1. Ετοιμάζεις την ζύμη της τάρτας και ανακατεύεις στο πολυμίξερ το κομμένο βούτυρο , το αλεύρι και μια πρέζα αλάτι. Το μίγμα θα θα πρέπει να μοιάζει με ψίχουλα ψωμιού. Έπειτα προσθέτεις 2-3 κουταλιές νερό παγωμένογια να δημιουργηθεί μια συμπαγής ζύμη, την οποία τυλίγεις με διάφανη μεμβράνη και την βάζεις στο ψυγείο να παγώσει για 10 λεπτά περίπου.
2. Μετά το δεκάλεπτο την ανοιγείς σε αλευρωμένη επιφάνεια με την βοήθεια πλάστη και την τοποθετείς σε στρογγυλή φόρμα. Ψήνεις την τάρτα για 15 λεπτά στους 170° C, σε προθερμασμένο φούρνο, με αέρα.
3. Σ’ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνεις πολύ λίγο ελαιόλαδο και ψήνεις τα κολοκυθάκια 3 με 4 λεπτά από κάθε πλευρά να μαλακώσουν. Επαναλαμβάνεις το ίδιο και με τις ροδέλες ντομάτας.
4. Σε ένα μπολ χτυπάς το γιαούρτι, το γάλα, τα αυγά, αλάτι και πιπέρι και ξεκινάς την συναρμολόγηση.
5. Πάνω στην μισοψημένη τάρτα τοποθετείς την φέτα, την καλύπτεις με τις ροδέλες κολοκυθιού και απο πάνω βάζεις τις ντομάτες. Τελειώνεις την συναρμολόγηση της τάρτας με το μίγμα του γιαουρτιού που χτύπησες στο μπολ και προσεκτικά το ποθετείς μερικά ντοματίνια από πάνω.
6. Τελειώνεις το ψήσιμο στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου στους 180° C μέχρι να ροδίσει καλά από πάνω.

Πηγή: Elena’s cooking

You may also like