Τάρτα με σπανάκι και σολωμό

ΥΛΙΚΑ:

*Ζύμη:
50 g αλεύρι ολικής αλέσεως
50 g αγριοσίταρο
50g νιφάδες βρώμης
4 κ. σ. νερό
2 κ.σ. λάδι
1/2 κ. γλ.αλάτι
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να είναι ομοιόμορφη (αν δεν έχετε όλα τα είδη από αλεύρι, χρησιμοποιήσετε μόνο όποιο έχετε)
Βούτυρώστε το σκέυος που θα τοποθετήσετε τη ζύμη.
Ανοίγουμε τη ζύμη και να πάρει σχήμα
Τοποθετήστε τη ζύμη με τα δάχτυλά σας στο σκεύος και τσιμπήστε τη με ένα πιρούνι (μικρές μικρές τρύπες)
Ψήνουμε την πίτα για 10 λεπτά.

Laksespinatt_rte_3-600x399*Γέμιση:
300 γρ σολομού
300 γρ σπανάκι (κατεψυγμένο)
3 αυγά
3 κ.σ. νερό
1.5 κουτί τυρί cottage
1/2 κ. γλ. αλάτι
πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Ξεπαγώστε το σπανάκι και στραγγίξτε το καλά
Κόψτε το σολομό σε κύβους
Ανακατέψτε τα αυγά, το νερό, το τυρί cottage, το αλάτι και το πιπέρι
Απλώστε τη γέμιση στην προ-ψημένη ζύμη και ρίξτε το μείγμα των αυγών από πάνω για να γίνει η κρούστα
Ψήνουμε την πίτα για 20-25 λεπτά.

Πηγή:http://corefood.dk/

You may also like