Λίγη ποσότητα γλυκιάς, κρεμώδους γκοργκοντζόλας, τριμμένη παρμεζάνα και κρέμα γάλακτος κι έχετε μια μακαρονάδα να σας τρέχουν τα σάλια.
Θα χρειαστείτε:
- 400 γρ. σπαγγέτι ή οποίο ζυμαρικό θέλετε
- 100 γρ. γκοργκοντζόλα γλυκιά (είναι κρεμώδης και χωρίς έντονο μπλε χρώμα)
- 200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 100 ml κρέμα γάλακτος ή κρέμα κάσιους (βρίσκεται πλέον εύκολα σε μεγάλα σούπερ μάρκετ)
- λίγο νερό (1 φλιτζανακι του ελληνικού καφέ) από το βράσιμο των ζυμαρικών
- πιπέρι
Προετοιμασία:
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό δύο λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία. Κρατάμε ένα φλιτζανακι νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών.
Σε μία πιατέλα ή μεγάλο μπολ βάζουμε την γκοργκοντζόλα, την τριμμένη παρμεζάνα και την κρέμα. Ρίχνουμε λίγο από νερό που κρατήσαμε.
Με ένα πιρούνι λιώνουμε την γκοργκοντζόλα και την αναμιγνύουμε με την παρμεζάνα και την κρέμα.
Προσθέτουμε λίγο ακόμη από το νερό των ζυμαρικών και ανακατεύουμε ξανά.
Θέλουμε να έχουμε μία απαλή κρέμα.
Αδειάζουμε στην πιατέλα με την κρέμα τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε ώστε η κρέμα να “αγκαλιάσει” καλά τα ζυμαρικά.
Σερβίρουμε αμέσως όσο τα ζυμαρικά είναι ζεστά μαζί με μπόλικο φρέσκοτριμμένο πιπέρι!
Για να μαθαίνεις άμεσα ότι νέο αφορά στο foodurismo, ακολούθησε το στο Facebook, στο instagram, στο pinterest αλλά κάνε και subscribe στο κανάλι του foodurismo στο youtube
Featured image: freepik.com/@freepik