Το μόνιμο άγχος του ανθρώπου…ο χρόνος. Ο χρόνος στη ζωή μας έχει πολλούς ρόλους και λειτουργίες, ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός από τη μία, από την άλλη μας ‘‘πιέζει’’ καθημερινά. Τι σχέση έχουμε λοιπόν με το χρόνο; Πώς τον αντιλαμβανόμαστε και πόσο μας επηρεάζει;
Δεν χρειάζεται να είσαι επιστήμονας για να καταλάβεις πως η αίσθηση του χρόνου συνδέεται άμεσα με την διάθεσή μας για αυτό άλλωστε όταν κάπου περνάμε καλά, όταν είμαστε χαρούμενοι, κυλάει πολύ γρήγορα ενώ από την άλλη σε βαρετές συγκεντρώσεις και κοινωνικές αγγαρείες, το ρολόι μοιάζει να είναι κολλημένο.
Μπορεί να ακούγεται περίεργο και να φαίνεται ακόμη πιο δύσκολο αλλά πρέπει ο χρόνος να γίνει φίλος μας. Σημασία έχει να φροντίζουμε να αφιερώνουμε σε ό,τι κάνουμε ποιοτικό χρόνο χωρίς να δίνουμε τόσο μεγάλη έμφαση στην ποσότητα.
Αν για παράδειγμα θέλουμε να πάμε με το παιδί μας μια μεγάλη βόλτα, ας αφιερώσουμε εξ’ ολοκλήρου το χρόνο σε αυτό και ας είναι λιγότερος παρά να βασανιζόμαστε ώρες στο ίδιο σημείο ανάμεσα σε δεκάδες τηλεφωνήματα και στο τσαπατσούλικο διάβασμα μίας εφημερίδας.
Έπειτα, είναι αναγκαίο να αφιερώνουμε χρόνο στον εαυτό μας, χρόνο για τον εαυτό μας και την ξεκούρασή του. Διαχωρίστε τους διάφορους τομείς στη ζωή σας και αφήστε ένα μικρό περιθώριο στην εβδομάδα σας για λίγο χρόνο ανεμελιάς με τους ανθρώπους και τον τρόπο που εσείς επιλέγετε χωρίς να ελέγχετε κινητά, χωρίς να κοιτάξετε την τηλεόραση και την κινητικότητα στο facebook.
Τέλος, όπως και οι άνθρωποι έτσι και οι καταστάσεις θέλουν τον δικό τους χρόνο. Μην πιέζετε λοιπόν τα πράγματα να εξελιχθούν, μην ζείτε τη ζωή σε fast forward, η βιασύνη μπορεί να είναι εποικοδομητική στην έγκαιρη παράδοση του project που έχετε αναλάβει αλλά δεν είναι καθόλου θετική στην ανάπτυξη ενός συναισθήματος και στο ξεδίπλωμα μίας σχέσης.
Έχετε κατά νου πως πρέπει πάντα να περιμένετε μία ολόκληρη μέρα προτού να δείτε το όμορφο ηλιοβασίλεμα και αντίστοιχα να περάσετε ολόκληρη τη νύχτα πριν κάνει την εμφάνισή της η ανατολή. Keep time on your side!