Αβγά en cocotte

Χρόνος παρασκευής : περίπου 15 λεπτά
[check_list]

  • Θα χρειαστείτε μικρά πυρίμαχα μπολάκια

[/check_list]

ΥΛΙΚΑ : ( Για 1 άτομο )
 2 αβγά
 1 κ.σ. κρέμα γάλακτος
 2 κ.σ. γραβιέρα
 Μαργαρίνη με βούτυρο
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 Φρυγανισμένο ψωμί κομμένο σε μπαστουνάκια

eggs en cocotteΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ :
Προθερμαίνουμε το φούρνο στην λειτουργία του αέρα στους 165-170 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνουμε καλά το μπολάκι και τα τοιχώματά του. Σπάμε προσεκτικά τα αβγά μέσα στο μπολ, αλατίζουμε, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τέλος τη γραβιέρα. Ψήνουμε για 12- 15 λεπτά. Προσθέτουμε όσο πιπέρι θέλουμε και βουτάμε τα φρυγανισμένα μπαστουνάκια του ψωμιού!

Είναι ένα έδεσμα με φοβερή υφή και γεύση που θα σας θυμίσει παιδική τροφή.

Υ.Γ. Μην ακολουθείτε πιστά καμία συνταγή- παρά μόνο αν σας κάνει κέφι-Βάλτε τη δική σας έμπνευση και τότε το γευστικό αποτέλεσμα είναι εξασφαλισμένο…

You may also like