Τα γεμιστά της “πεθεράς”

ΥΛΙΚΑ: (για 4 άτομα)

-500γρ. μοσχαρίσιος κιμάς εντελώς άπαχος
-8 μέτριες ντομάτες
-1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι
-1 ξερό κρεμμύδι περασμένο από το χοντρό τρίφτη
-Ασπράδι από 2 αβγά
-1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
-2 κοτσάνια μαϊντανός ψιλοκομμένος
-2 κουταλιές του γλυκού αλάτι
-Λίγος ξερός ή φρέσκος βασιλικός

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Πλένετε καλά τις ντομάτες, τους κόβετε ένα καπάκι, τις αδειάζετε από την ψίχα τους και πασπαλίζετε το εσωτερικό τους με το μισό αλάτι. Φτιάχνετε τη γέμιση ανακατεύοντας τον κιμά, το κρεμμύδι, το ρύζι, τα ασπράδια των αβγών, το μαϊντανό, το βασιλικό, το υπόλοιπο αλάτι, το πιπέρι και την ψίχα από τις ντομάτες. Γεμίζετε τις ντομάτες με το μείγμα. Ψήνετε το φαγητό σε επίπεδη κατσαρόλα ή στο φούρνο μόνο με το ζουμί από την ψίχα της ντομάτας.

You may also like