Τα κεφτεδάκια της γιαγιάς Μαρίας από τη Σύρο

ΥΛΙΚΑ:
600gr κιμάς μοσχαρίσιος αλεσμένος μία φορά
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
2 κουταλιές μαϊντανό
2 χοντρές φέτες ψωμί βρεγμένο(μόνο την ψίχα)
2 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι(προαιρετικό)

traditional meatballs k-mag.grΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Ανακατεύουμε τον κιμά με το ψωμί μέχρι να ομογενοποιηθούν και μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Πλάθουμε μέτρια κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο αφού πρώτα τα έχουμε αλευρώσει με αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις
Τρώγονται ζεστά ή κρύα..

ΤΙΡ: Αν θέλουμε τα συνοδεύουμε με μια απλή σάλτσα ντομάτας από φρέσκες ντομάτες ή ντοματάκια αποφλοιωμένα-λάδι-αλάτι-πιπέρι.Η γιαγιά Μαρία πάντως τα σερβίρει είτε με μακαρόνια είτε με πατάτες τηγανητές!

You may also like