ΥΛΙΚΑ:
*Για τα σουτζουκάκια:
1-1,2 κιμά μοσχαρίσιο
1/4 φλιτζανι λάδι
1/2 φλιτζανι γάλα
1/2 φλιτζανι φρυγανιά τριμμένη
3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 κοφτή κουταλιά της σούπας κύμινο
Αλάτι, Πιπέρι
*Για τη σάλτσα:
1 μικρό κουτί ντομάτας κονκασέ
1 κουτί χυμός ντομάτας (ελαφρά συμπυκνωμένης)
3 κουταλιές λάδι
λίγο κόκκινο πιπέρι
*Για το κριθαράκι:
Κριθαράκι
1 γεμάτη κουταλιά βούτυρο
Λιγο κεφαλοτύρι τριμμένο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Ανακατεύουμε στο μίξερ όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια.
Πλάθουμε σε μακρόστενο σχήμα. Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε ελαφρά σε ελαιόλαδο.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα βράζοντας σε κατσαρόλα τα υλικά.
Ρίχνουμε τα τηγανισμένα σουτζουκάκια και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Το σερβίρουμε με κριθαράκι μετρια βρασμένο και βουτυρωμένο. Αν θέλουμε προσθέτουμε τυρί τριμμένο.
Πηγή: εδώ