Τούρτα με χαβιάρι, μπρικ και σολομό, από την Κική Σκαράκη-Σμπυράκη

Μια πανεύκολη και νόστιμη συνταγή, ιδανική για πρώτο πιάτο ή μπουφέ στα πάρτυ, τις δεξιώσεις και για κάθε ειδική εορταστική περίπτωση. Η αναγνώστριά μας Κική Σκαράκη-Σμπυράκη, μοιράζεται μαζί μας μια από τις σπεσιαλιτέ της! Πρόκειται για μία συνταγή ιδιαίτερα αγαπητή στις σκανδιναβικές χώρες
Extra tip: Μπορείτε να τη απολαύσετε πίνοντας λευκό κρασί, ξηρό ή αφρώδες…

ΥΛΙΚΑ:

1 βαζάκι μπρικ
1 βαζάκι χαβιάρι μαύρο (ή υποκατάστατο χαβιάρι)
220 γραμμάρια σολομού καπνιστού σε φέτες
1 ή 2 πακέτα ψωμί του τοστ (λευκό ή σίκαλης)
πακέτα τυρί “Philadelphia”

tourtaΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

Σε μια πιατέλα ή δίσκο (οβάλ ή μακρόστενο), τοποθετούμε τις πρώτες αλειμμένες- με “Philadelphia”- φέτες ψωμιού πάνω/κάτω και τη μια δίπλα στην άλλη ως βάση, 2 ή 3, ανάλογα με το μήκος που θέλουμε να έχει η τούρτα. Στη συνέχεια προσθέτουμε μπρικ στο πάνω μέρος του ψωμιού.
Συνεχίζουμε τη δεύτερη σειρά ψωμιού, με τον ίδιο τρόπο, τοποθετώντας αυτή τη φορά σολομό. Συνεχίζουμε να “χτίζουμε” κάθετα προσθέτοντας στην επόμενη σειρά ψωμιού ,το μαύρο χαβιάρι (πάντα οι φέτες ψωμιού αλειμμένες πάνω/κάτω και στα πλάγια με “Philadelphia”.
Ολοκληρώνουμε την τούρτα, αλείφοντας την κορυφή της, καθώς και τα πλαϊνά και τέλος διακοσμούμε με χαβιάρι, μπρικ και σολομό.
Διατηρούμε την τούρτα στο ψυγείο, τουλάχιστον για 3 ώρες, ώστε να “δέσουν” τα υλικά.

*Μπορείτε να δώσετε στην τούρτα όσο μήκος και ύψος θέλετε, ανάλογα με τις στρώσεις του ψωμιού.

You may also like