Ο μύθος λέει ότι όταν ο Ναπολέοντας νίκησε τους Αυστριακούς στην Μάχη του Μαρένγκο πεινούσε σα λύκος και είπε στον μάγειρά του “πιάσε μια απ’ όλα”, πράγμα που οδήγησε σε ένα τσουκάλι με κοτόπουλα, ντομάτες, κρεμμύδια, σκόρδα, αυγά και κάτι οστρακοειδή που κανείς δεν ξέρει τι δουλειά είχαν εκεί μέσα. Ο μέγας στρατηλάτης έγλειψε τα δάχτυλά του (άμα ξέρεις να τρως!) και από τότε έτρωγε από ένα πιάτο μετά από κάθε νικηφόρα μάχη. Οι νεότερες βερσιόν δεν περιέχουν αυγά και οστρακοειδή (ευτυχώς), αλλά κρασί και καμιά φορά ελιές.
ΥΛΙΚΑ:
50 γρ. βούτυρο
1 πακέτο μπουτάκια από κοτόπουλο (ή στήθος αν το προτιμάτε, αλλά θα το κόψετε σε κομμάτια)
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
125 γρ. μανιτάρια κονσέρβα, κομμένα σε φετούλες
150 ml κρασί ροζέ (και λευκό μπορείτε να βάλετε)
400 γρ. ντομάτες κονσέρβα
μαϊντανό
1 φύλλο δάφνης
αλάτι
πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι. Βάζουμε τα κοτόπουλα να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
Ρίχνουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια στο τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα τσιγαρίζουμε για 3 λεπτά περίπου. Τα σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί λίγο προσθέτουμε τις ντομάτες, τον μαϊντανό, την δάφνη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πάρουν βράση.
Ξαναβάζουμε τα κοτόπουλα στο τηγάνι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μαζί με τη σάλτσα για 45 λεπτά.
Πηγή: http://www.cooktherapy.gr