Το λάδι της καρύδας προστατεύει τα δόντια

Το λάδι καρύδας από κοκοφοίνικα μπορεί να αποδειχτεί θαυματουργός στην καταπολέμηση των βακτηρίων τα οποία είναι υπεύθυνα για το σάπισμα των δοντιών. Σύμφωνα με Ιρλανδούς επιστήμονες το συγκεκριμένο λάδι αποτελεί αποτελεσματικό φυσικό αντιβιοτικό που θα μπορούσε να ενσωματωθεί σε εμπορικά προϊόντα οδοντικής προστασίας.

Η έρευνα παρουσιάστηκε σε συνέδριο της Εταιρίας Γενικής Μικροβιολογίας στη Βρετανία όπου οι επιστήμονες με επικεφαλής τον δρα Ντάμιεν Μπρέιντι, έλεγξαν τις αντιμικροβιακές ιδιότητες του λαδιού καρύδας τόσο στη φυσική ανεπεξέργαστη κατάστασή του, όσο και μετά από την επεξεργασία του με ένζυμα (όπως κατά την πέψη). Το λάδι δοκιμάστηκε εναντίον στελεχών του στρεπτόκοκκου, ενός βακτηρίου πολύ συνηθισμένου μέσα στο στόμα.

Πολλές έρευνες στο παρελθόν έχουν δείξει ότι διάφορες τροφές έχουν προστατευτική δράση κατά διαφόρων παθογόνων μικροοργανισμών. Μεταξύ άλλων, έχει βρεθεί ότι το γάλα, μετά την προσθήκη ορισμένων ενζύμων, προστατεύει την αδαμαντίνη των δοντιών από τα βακτήρια του στρεπτόκοκκου.

Πηγή:protothema.gr

You may also like