ΥΛΙΚΑ:
2 φέτες ψωμί (χρησιμοποιήσαμε άσπρο ψωμί, αλλά ταιρίαζει και το ολικής άλεσης)
2-3 κ.σ. pesto
2 φέτες μοτσαρέλα
μία χούφτα φρέσκο σπανάκι
¼ αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
2 κ. σ. τυρί κατσικίσιο
ελαιόλαδο ή βούτυρο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Απλώστε περίπου 1 κουταλιά της σούπας pesto πάνω σε κάθε φέτα ψωμί.
Στο ένα ψωμάκι, προσθέστε 1 φέτα τυρί, φέτες αβοκάντο, τριμμένο κατσικίσιο τυρί, σπανάκι, δεύτερη φέτα τυρί, τότε κορυφή το άλλο ψωμάκι. Πιέστε απαλά μαζί.
Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. (Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το βούτυρο, προσθέστε το λάδι και αφήστε το να λιώσει). Προσθέστε το σάντουιτς στο λάδι και μαγειρέψτε το μέχρι να καψαλιστεί το ψωμί. Πιέστε προς τα κάτω το σάντουιτς ελαφρά, στη συνέχεια, γυρίστε πλευρά μέχρι να σκουρύνει λίγο το χρώμα του ψωμιού.