Τραγανά μουστοκούλουρα

Χρόνος παρασκευής : περίπου 40-45 λεπτά

Υλικά:

500 ml. μούστο
250gr. σπορέλαιο
250gr. ελαιόλαδο
250gr. καστανή ζάχαρη
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 ½ κ.γ. κανέλα
1 ½ κ.γ. γαρίφαλο σε σκόνη
2 σφηνάκια κονιάκ ή Grand Marnier
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει ( περίπου 1 ½ κιλό )

 

Προετοιμασία:

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τον μούστο, την κανέλα, το γαρίφαλο, τη ζάχαρη, το σπορέλαιο και το ελαιόλαδο. Διαλύουμε τη σόδα στο κονιάκ ή στο Grand Marnier και το προσθέτουμε στο μείγμα του μούστου. Τα χτυπάμε όλα με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθούν.
moystokoyloyraΠροσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, που έχουμε ενσωματώσει στο μεταξύ και το μπέικιν, μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Πλάθουμε τα μουστοκούλουρα σε ό,τι σχήμα μας αρέσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά σε ταψιά που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.

Τα μουστοκούλουρα αφού κρυώσουν τα διατηρούμε για αρκετό καιρό σε τσίγκινα κουτιά ή σε γυάλινα τάπερ καλά κλεισμένα και σε σκιερό μέρος.

Υ.Γ. Μην ακολουθείτε πιστά καμία συνταγή- παρά μόνο αν σας κάνει κέφι-Βάλτε τη δική σας έμπνευση και τότε το γευστικό αποτέλεσμα είναι εξασφαλισμένο…

 

You may also like